Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie wegańskie.
Bakłażany pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić, aby pozbyły się goryczki.
Po upływie 30 minut bakłażany opłukać z soli i pokroić w kilkucentymetrowe kwadraty.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać bakłażany oraz około pół łyżeczki soli i dusić pod przykryciem, często mieszając, przez około 15 minut.
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki.
Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.
Do bakłażanów dodać pomidory oraz czosnek i dusić przez około 5 minut.
Do warzyw dodać kaszę oraz dwie szklanki wody i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Po tym czasie danie zdjąć pokrywkę i mieszając od czasu do czasu dusić do odparowania wody.
Do zrobienia tej sałatki zainspirowały mnie sklepowe gotowce, które są dostęp...
Odsłon: 10299
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 37
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 265
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 70
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 37
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 265
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 70
Składniki
Bakłażany pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić, aby pozbyły się goryczki.
Po upływie 30 minut bakłażany opłukać z soli i pokroić w kilkucentymetrowe kwadraty.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać bakłażany oraz około pół łyżeczki soli i dusić pod przykryciem, często mieszając, przez około 15 minut.
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki.
Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.
Do bakłażanów dodać pomidory oraz czosnek i dusić przez około 5 minut.
Do warzyw dodać kaszę oraz dwie szklanki wody i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Po tym czasie danie zdjąć pokrywkę i mieszając od czasu do czasu dusić do odparowania wody.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 37
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 126