Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie wegańskie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Bakłażany pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić, aby pozbyły się goryczki.
Po upływie 30 minut bakłażany opłukać z soli i pokroić w kilkucentymetrowe kwadraty.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać bakłażany oraz około pół łyżeczki soli i dusić pod przykryciem, często mieszając, przez około 15 minut.
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki.
Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.
Do bakłażanów dodać pomidory oraz czosnek i dusić przez około 5 minut.
Do warzyw dodać kaszę oraz dwie szklanki wody i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Po tym czasie danie zdjąć pokrywkę i mieszając od czasu do czasu dusić do odparowania wody.