Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie wegańskie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Bakłażany pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić, aby pozbyły się goryczki.
Po upływie 30 minut bakłażany opłukać z soli i pokroić w kilkucentymetrowe kwadraty.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać bakłażany oraz około pół łyżeczki soli i dusić pod przykryciem, często mieszając, przez około 15 minut.
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki.
Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.
Do bakłażanów dodać pomidory oraz czosnek i dusić przez około 5 minut.
Do warzyw dodać kaszę oraz dwie szklanki wody i dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Po tym czasie danie zdjąć pokrywkę i mieszając od czasu do czasu dusić do odparowania wody.