Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad dla wegetarian.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8602
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7131
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4873
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327729
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8602
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7131
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4873
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327729
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść gładkie i twarde ciasto, uformować z niego cztery kule, posmarować olejem i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Wykonanie nadzienia: Szpinak umyć, usunąć twarde łodygi, liście drobno posiekać, posolić i odstawić na 20 minut. Ser rozkruszyć, wymieszać z jajkami i jogurtem, dodać gałkę muszkatołową, pieprz do smaku i 2 łyżki oleju. Szpinak dokładnie osączyć, następnie dodać do masy jajeczno-serowej. Składanie banicy: Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ciasto rozwałkować na cienkie plastry i układać w naczyniu na przemian z nadzieniem szpinakowym. Banicę posmarować olejem i naciąć nożem na krzyż. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.