Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad dla wegetarian.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 817
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8181
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13051
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 817
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8181
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13051
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść gładkie i twarde ciasto, uformować z niego cztery kule, posmarować olejem i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Wykonanie nadzienia: Szpinak umyć, usunąć twarde łodygi, liście drobno posiekać, posolić i odstawić na 20 minut. Ser rozkruszyć, wymieszać z jajkami i jogurtem, dodać gałkę muszkatołową, pieprz do smaku i 2 łyżki oleju. Szpinak dokładnie osączyć, następnie dodać do masy jajeczno-serowej. Składanie banicy: Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ciasto rozwałkować na cienkie plastry i układać w naczyniu na przemian z nadzieniem szpinakowym. Banicę posmarować olejem i naciąć nożem na krzyż. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.