Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad dla wegetarian.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3109
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3109
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść gładkie i twarde ciasto, uformować z niego cztery kule, posmarować olejem i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Wykonanie nadzienia: Szpinak umyć, usunąć twarde łodygi, liście drobno posiekać, posolić i odstawić na 20 minut. Ser rozkruszyć, wymieszać z jajkami i jogurtem, dodać gałkę muszkatołową, pieprz do smaku i 2 łyżki oleju. Szpinak dokładnie osączyć, następnie dodać do masy jajeczno-serowej. Składanie banicy: Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ciasto rozwałkować na cienkie plastry i układać w naczyniu na przemian z nadzieniem szpinakowym. Banicę posmarować olejem i naciąć nożem na krzyż. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.