Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad dla wegetarian.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22920
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 399
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104608
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22920
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 399
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104608
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść gładkie i twarde ciasto, uformować z niego cztery kule, posmarować olejem i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Wykonanie nadzienia: Szpinak umyć, usunąć twarde łodygi, liście drobno posiekać, posolić i odstawić na 20 minut. Ser rozkruszyć, wymieszać z jajkami i jogurtem, dodać gałkę muszkatołową, pieprz do smaku i 2 łyżki oleju. Szpinak dokładnie osączyć, następnie dodać do masy jajeczno-serowej. Składanie banicy: Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ciasto rozwałkować na cienkie plastry i układać w naczyniu na przemian z nadzieniem szpinakowym. Banicę posmarować olejem i naciąć nożem na krzyż. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.