Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na danie z bezglutenowym makaronem z zielonego groszku. Z dużą ilością warzyw, pesto bazyliowym i orzeszkami piniowymi.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 121
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 479
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 121
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 479
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię tniemy w cienkie plastry - najlepiej ze skórką. Jeśli jest młoda nie trzeba nawet wykrawać pestek. Brokuła dzielimy na różyczki. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Na oleju przesmażamy przeciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojony jarmuż i szpinak i chwilę smażymy. Dodajemy resztę warzyw. Jeśli używacie warzyw mrożonych to powinny wylądować na patelni przed świeżymi. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany makaron i pesto. Trzymamy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy orzeszkami piniowymi
Zamiast makaronu z zielonego groszku można oczywiście użyć pszennego makaronu barwionego szpinakiem.