Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu. Lekkie i przepyszne. W sam raz na pełnię lata. Soczysty i aromatyczny cyc, sycący batat i wspaniały król brokuł. A wszystko podrasowane pieprzowym sosem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1273
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5797
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18409
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1273
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5797
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18409
Składniki
Kurczaka myję, kroję na mniejsze kawałki, polewam oliwą, pieprzę, solę i przyprawiam papryką, curry, ziołami. Mieszam dokładnie, żeby każdy kawałek pokrył się marynatą. Odstawiam na około godzinę.
Jogurt lekko rozkłócam, żeby stał się lekko wodnisty. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy, pieprz marynowany i mielony oraz szczyptę soli. Mieszam dokładnie i odstawiam. Bataty gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Zagotowuję w garnku wodę. Solę. Wrzucam oczyszczone różyczki brokułowe. Gotuję 3 minuty. Wyjmuję z wody. Na mocno rozgrzany grill /u mnie elektryczny/ wrzucam zamarynowany filet i grilluję około 3-4 minut. Plastry boczku kroję na 2-3 części i grilluję chwilę. Podaję wszystko jak najcieplejsze, na podgrzanym talerzu. Przekrojony batat posypuję słonecznikiem, pieprzem i solą gruboziarnistą. Polewam oliwą.