Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu. Lekkie i przepyszne. W sam raz na pełnię lata. Soczysty i aromatyczny cyc, sycący batat i wspaniały król brokuł. A wszystko podrasowane pieprzowym sosem.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 164
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 290
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 539
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 164
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 290
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 539
Składniki
Kurczaka myję, kroję na mniejsze kawałki, polewam oliwą, pieprzę, solę i przyprawiam papryką, curry, ziołami. Mieszam dokładnie, żeby każdy kawałek pokrył się marynatą. Odstawiam na około godzinę.
Jogurt lekko rozkłócam, żeby stał się lekko wodnisty. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy, pieprz marynowany i mielony oraz szczyptę soli. Mieszam dokładnie i odstawiam. Bataty gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Zagotowuję w garnku wodę. Solę. Wrzucam oczyszczone różyczki brokułowe. Gotuję 3 minuty. Wyjmuję z wody. Na mocno rozgrzany grill /u mnie elektryczny/ wrzucam zamarynowany filet i grilluję około 3-4 minut. Plastry boczku kroję na 2-3 części i grilluję chwilę. Podaję wszystko jak najcieplejsze, na podgrzanym talerzu. Przekrojony batat posypuję słonecznikiem, pieprzem i solą gruboziarnistą. Polewam oliwą.