Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu. Lekkie i przepyszne. W sam raz na pełnię lata. Soczysty i aromatyczny cyc, sycący batat i wspaniały król brokuł. A wszystko podrasowane pieprzowym sosem.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Kurczaka myję, kroję na mniejsze kawałki, polewam oliwą, pieprzę, solę i przyprawiam papryką, curry, ziołami. Mieszam dokładnie, żeby każdy kawałek pokrył się marynatą. Odstawiam na około godzinę.
Jogurt lekko rozkłócam, żeby stał się lekko wodnisty. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy, pieprz marynowany i mielony oraz szczyptę soli. Mieszam dokładnie i odstawiam. Bataty gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Zagotowuję w garnku wodę. Solę. Wrzucam oczyszczone różyczki brokułowe. Gotuję 3 minuty. Wyjmuję z wody. Na mocno rozgrzany grill /u mnie elektryczny/ wrzucam zamarynowany filet i grilluję około 3-4 minut. Plastry boczku kroję na 2-3 części i grilluję chwilę. Podaję wszystko jak najcieplejsze, na podgrzanym talerzu. Przekrojony batat posypuję słonecznikiem, pieprzem i solą gruboziarnistą. Polewam oliwą.