Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pieczone w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa pieczone w sosie chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 11380

Kiełbasa podana na wielkanocny stół nie musi być kiełbasą z wody:). Prezentuję białą, pieczoną kiełbasę w idealnie pasującym do niej sosie chrzanowym.

Składniki

  • 4 białe kiełbasy surowe lub parzone
  • 2 cebule
  • 250 ml śmietany 18%
  • 100 g chrzanu ze słoiczka
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy śmietanę, chrzan i przyprawy. Dusimy aż sos zgęstnieje.

  2. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego. Na sosie układamy ponacinane kiełbasy. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni, przez 30 minut. Przed podaniem możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń