Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i soczysta kiełbasa w esencjonalnym sosie - w sam raz na wielkanocny stół.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3101
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 860
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3101
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2209
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 860
Składniki
Cebulę pokroić w grube piórka, marchew w słupki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć cebulę, marchewkę, jałowiec, ułożyć kiełbasę i każdą nakłuć wykałaczką w kilku miejscach (żeby nie popękała). Musztardę wymieszać z miodem, posmarować kiełbasę po wierzchu, między pętka włożyć liście laurowe, zalać piwem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 40 minut w temp. 180stC. Podawać na gorąco z chrzanem, ziemniaczkami albo pajdą wiejskiego żytniego chleba. Smacznego!