Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka biała nie jest zbyt popularna w Polsce, a szkoda, bo ma naprawdę wartościowe właściwości. Dostarcza dużą dawkę witaminy C, a więc poprawia odporność. Wypróbuj przepis na białą paprykę faszerowaną. Jest łatwa w przygotowaniu i przepyszna!
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 241
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 322
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1555
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 241
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 322
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1555
Składniki
Na początku ugotuj ryż i odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj białe papryki. Umyj je dokładnie, wytnij ogonek, przepołów i usuń gniazda z nasionami. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (w trybie góra-dół).
Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Na patelni podsmaż olej i na rozgrzany przełóż cebulę. Smaż do zarumienienia.
Gdy cebula będzie zeszklona, przełóż ją do głębszej miski. Dodaj do niej jeszcze mięso mielone, ostudzony ryż, 5 łyżek koncentratu pomidorowego oraz dopraw solą i pieprzem według uznania. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym i napełnij farszem. Pozostawioną łyżkę koncentratu pomidorowego zalej połową szklanki wody i wymieszaj. Wlej po równo do każdej z papryk, aby dodać im soczystości.
Włóż naczynie do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz białe papryki faszerowane przez ok. 40 minut. Smacznego!