Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 405 Ocena: 3811
Dodano: 28.02.2021
Odsłon: 6013
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Używam chutney z pigwy z tego przepisu:
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-chutney-z-pigwa,183917,sprytnachochla.html
Można zamiast tego zrobić na świeżo chutney np z mango.
Kiełbasy nacinamy z jednej strony. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy pokrojoną cebulę, polewamy sosem chilli, na to chutney i na górę kiełbasy.
Pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut. Podajemy z pieczywem lub frytkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 28 lutegoZgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy ten dodatek pigwy. Trzeba będzie wypróbować, bo pysznie wygląda :) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz