Do góry

Dania główne Przepis na:

Białe kiełbaski pieczone z cebulą i pigwą

Białe kiełbaski pieczone z cebulą i pigwą

Autor:

Przepisów i artykułów: 405 Ocena: 3811

Dodano:

Odsłon: 6013

Białe kiełbaski pieczone na słodko-ostro. Z cebulą, chutney z pigwy i chilli.

Składniki

  • Kiełbasa biała parzona - 3-4 szt
  • Cebula - 1szt
  • Chutney z pigwą - przepis poniżej
  • Sos chilli - 1 łyżeczka
  • Olej do nasmarowania naczynia żaroodpornego
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Białe kiełbaski pieczone z cebulą i pigwą

Przygotowanie

  1. Używam chutney z pigwy z tego przepisu:
    https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-chutney-z-pigwa,183917,sprytnachochla.html
    Można zamiast tego zrobić na świeżo chutney np z mango.


    Kiełbasy nacinamy z jednej strony. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy pokrojoną cebulę, polewamy sosem chilli, na to chutney i na górę kiełbasy.

    Pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut. Podajemy z pieczywem lub frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 lutego Bardzo ciekawy ten dodatek pigwy. Trzeba będzie wypróbować, bo pysznie wygląda :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń