Do góry

Dania główne Przepis na:

Białe kiełbaski zapiekane z musztardą francuską

Białe kiełbaski zapiekane z musztardą francuską

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 2019

Dodano:

Odsłon: 9909

Pieczone białe kiełbaski z dużą ilością cebuli i francuską musztardą

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Białe kiełbaski zapiekane z musztardą francuską

Przygotowanie

  1. Naczynie żaroodporne smarujemy od spodu odrobiną oleju. Nakładamy warstwami cebulę, kiełbaski i musztardę. Na końcu obficie pieprzymy.

  2. Pieczemy w 180 stopniach, najpierw pod przykryciem 30 minut. Potem otwieramy i pieczemy co najmniej 30 minut (najlepie na termoobiegu lub z grillem). W międzyczasie mieszamy całość, aby wszystkie kiełbaski były wypieczone. Jeśli kiełbaski będą grubsze, może być konieczne dłuższe pieczenie

  3. Podajemy z pieczywe, lub z pieczonymi ziemniakami. Ja upiekłam ziemniaki z przyprawą do ziemniaków i ziołami prowansalskimi i pasują idealnie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń