Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone białe kiełbaski z dużą ilością cebuli i francuską musztardą
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416312
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4130
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416312
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy od spodu odrobiną oleju. Nakładamy warstwami cebulę, kiełbaski i musztardę. Na końcu obficie pieprzymy.
Pieczemy w 180 stopniach, najpierw pod przykryciem 30 minut. Potem otwieramy i pieczemy co najmniej 30 minut (najlepie na termoobiegu lub z grillem). W międzyczasie mieszamy całość, aby wszystkie kiełbaski były wypieczone. Jeśli kiełbaski będą grubsze, może być konieczne dłuższe pieczenie
Podajemy z pieczywe, lub z pieczonymi ziemniakami. Ja upiekłam ziemniaki z przyprawą do ziemniaków i ziołami prowansalskimi i pasują idealnie