Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pyszne danie. Jadłam je kilka lat temu we Włoszech i od tej pory jest naszym "letnim" sosem do spaghetti.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Składniki
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce na plasterki. Wstawić makaron. Wędlinę pokroić w kostkę. Pokroić cebulę.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać wędlinę, chwilę podsmażyć. Wrzucić cukinię, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości. Wlać śmietanę i dalej dusić, aż sos lekko zgęstnieje. Sosem polać makaron. Gorący sos można też wlać do słoika i odwrócić do góry dnem. Będzie na później :)