Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..przepisów na bigos jest mnóstwo , co dom to inny przepis. Nie wiem czy też tak macie np jedząc u mamy czy kiedyś u babci bigos nie raz brałam przepis ale i tak za każdym razem inaczej smakuje. Ja najczęściej robię z poniższej receptury czasem dodaję pół słoiczka koncentratu pomidorowego...
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 271
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 363
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4478
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1874
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3702
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 271
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 363
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4478
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1874
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3702
Składniki
Cebulę pokrojoną w półplasterki należy zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone mięso w kosteczkę i obsmażyć. Do mięsa wlewamy 2- 3 szklanki wody, dodajemy grzyby, śliwki, rodzynki oraz przyprawy i dusimy aż mięso będzie miękkie mniej więcej 45-60 minut.
Do mięsa dodajemy odciśniętą, pokrojoną kiszoną kapustę; wsypujemy cukier. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i gotujemy następne 30 minut.