Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..przepisów na bigos jest mnóstwo , co dom to inny przepis. Nie wiem czy też tak macie np jedząc u mamy czy kiedyś u babci bigos nie raz brałam przepis ale i tak za każdym razem inaczej smakuje. Ja najczęściej robię z poniższej receptury czasem dodaję pół słoiczka koncentratu pomidorowego...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15916
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4820
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 576
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15916
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4820
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 576
Składniki
Cebulę pokrojoną w półplasterki należy zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojone mięso w kosteczkę i obsmażyć. Do mięsa wlewamy 2- 3 szklanki wody, dodajemy grzyby, śliwki, rodzynki oraz przyprawy i dusimy aż mięso będzie miękkie mniej więcej 45-60 minut.
Do mięsa dodajemy odciśniętą, pokrojoną kiszoną kapustę; wsypujemy cukier. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i gotujemy następne 30 minut.