Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos cygański ani trochę nie przypomina tradycyjnego bigosu, który wszyscy znamy, ale jest tak samo pyszny. Bazą naszego dania jest mięso, papryka, ogórki kiszone oraz świeże pieczarki. Smak nas zaskoczył. Pyszny klopsikowy gulasz w niczym nie przypominający bigosu. Doskonały na śniadanie, kolację a przede wszystkim na imprezę, polecam!
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 33
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 166
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 41
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 279
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 33
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 166
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 41
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 279
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy surowe jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku, przyprawę do mięsa mielonego, a następnie wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe kuleczki wielkości około 2-3 cm i smażymy na gorącym oleju na złoto. Wykładany na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy.
Dodajemy do zeszklonej cebuli obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki są już prawie gotowe, dodajemy ogórki kiszone pokrojone w słupki, papryki pokrojone w paseczki, ketchup i przecier pomidorowy. Można podlać odrobiną wody. Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy na niewielkim ogniu około 25 minut. Podajemy jako samodzielne danie lub z pieczywem. Smacznego.