Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos cygański ani trochę nie przypomina tradycyjnego bigosu, który wszyscy znamy, ale jest tak samo pyszny. Bazą naszego dania jest mięso, papryka, ogórki kiszone oraz świeże pieczarki. Smak nas zaskoczył. Pyszny klopsikowy gulasz w niczym nie przypominający bigosu. Doskonały na śniadanie, kolację a przede wszystkim na imprezę, polecam!
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3282
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 197
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3282
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 197
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy surowe jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku, przyprawę do mięsa mielonego, a następnie wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe kuleczki wielkości około 2-3 cm i smażymy na gorącym oleju na złoto. Wykładany na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy.
Dodajemy do zeszklonej cebuli obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki są już prawie gotowe, dodajemy ogórki kiszone pokrojone w słupki, papryki pokrojone w paseczki, ketchup i przecier pomidorowy. Można podlać odrobiną wody. Wszystkie składniki przekładamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy na niewielkim ogniu około 25 minut. Podajemy jako samodzielne danie lub z pieczywem. Smacznego.