Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie wegetariańskie
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327861
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327861
Składniki
Kapustę kiszoną gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy wcześniej namoczone (przez ok 12 godzin) i pokrojone suszone grzyby. Gotujemy do momentu aż kapusta będzie miękka (cierpliwości, może to bowiem potrwać nawet 2 godziny).
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez ok 15-20 min. Kolejno dodajemy suszone śliwy, koncentrat pomidorowy, czerwone wytrawne wino i gotujemy dalej przez ok 5 min. Pod koniec dolewamy jeszcze ½ szklanki wody.
Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy przygotowane wcześniej, podsmażone pieczarki ze śliwami, przyprawiamy solą, pieprzem, magą, czerwoną papryką, mieszamy i zagotowujemy.
Smacznego!