Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie wegetariańskie
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15272
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5079
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15272
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5079
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Składniki
Kapustę kiszoną gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy wcześniej namoczone (przez ok 12 godzin) i pokrojone suszone grzyby. Gotujemy do momentu aż kapusta będzie miękka (cierpliwości, może to bowiem potrwać nawet 2 godziny).
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez ok 15-20 min. Kolejno dodajemy suszone śliwy, koncentrat pomidorowy, czerwone wytrawne wino i gotujemy dalej przez ok 5 min. Pod koniec dolewamy jeszcze ½ szklanki wody.
Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy przygotowane wcześniej, podsmażone pieczarki ze śliwami, przyprawiamy solą, pieprzem, magą, czerwoną papryką, mieszamy i zagotowujemy.
Smacznego!