Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie wegetariańskie
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35902
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1269
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35902
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1269
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
        
        
                Składniki
Kapustę kiszoną gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy wcześniej namoczone (przez ok 12 godzin) i pokrojone suszone grzyby. Gotujemy do momentu aż kapusta będzie miękka (cierpliwości, może to bowiem potrwać nawet 2 godziny).
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy przez ok 15-20 min. Kolejno dodajemy suszone śliwy, koncentrat pomidorowy, czerwone wytrawne wino i gotujemy dalej przez ok 5 min. Pod koniec dolewamy jeszcze ½ szklanki wody.
Gdy kapusta jest już miękka, dodajemy przygotowane wcześniej, podsmażone pieczarki ze śliwami, przyprawiamy solą, pieprzem, magą, czerwoną papryką, mieszamy i zagotowujemy.
Smacznego!