Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z cukinii

Bigos z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 767 Ocena: 15012

Dodano:

Odsłon: 286

Świetna propozycja na chłodne dni. Bigos najlepiej smakuje na świeżo po zrobieniu. Smacznie i pożywnie.

Składniki

  • 3 cukinie
  • 2 spore cebule
  • pieczarki 250 g
  • 2 średnie marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g kiełbasy
  • sól, pieprz, koperek, ew. natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bigos z cukinii

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
    Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    W głębokiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem.
    Dodajemy pieczarki i kiełbasę.
    Smażymy na większym ogniu około 10 minut, często mieszając.

  2. Dodajemy cukinię z marchwią, smażymy jeszcze 4-5 minut.
    Przyprawiamy solą, pieprzem, podlewamy 150 ml ciepłego bulionu i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
    Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.

  3. Ps. Taki żarcik na poprawę humoru. Ptaszki w deszczu bigosu chętnie spróbują.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń