Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na chłodne dni. Bigos najlepiej smakuje na świeżo po zrobieniu. Smacznie i pożywnie.
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 13
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 546
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1277
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 13
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 546
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1277
Składniki
Pieczarki kroimy w półplasterki, kiełbasę w plasterki. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. W głębokiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy pieczarki i kiełbasę. Smażymy na większym ogniu około 10 minut, często mieszając.
Dodajemy cukinię z marchwią, smażymy jeszcze 4-5 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, podlewamy 150 ml ciepłego bulionu i dusimy jeszcze kilkanaście minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.
Ps. Taki żarcik na poprawę humoru. Ptaszki w deszczu bigosu chętnie spróbują.