Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to danie w sam raz na tę porę roku - jest lekki, ale przy tym sycący, pachnący koperkiem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Składniki
Dymkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Kapustę poszatkować dość grubo. Kiełbasę pokroić w plasterki. W głębokiej patelni rozgrzać olej, zrumienić kiełbasę, odłożyć na talerz. Na tym samym oleju zeszklić cebulę i szczypiorek, dodać kapustę, smażyć kilka minut mieszając, następnie przykryć i dusić na małym ogniu ok 7-10 minut. Dodać kiełbasę, wymieszać, dusić jeszcze 2-3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić kolejne 2 minuty. Koperek posiekać, dodać do bigosu. Smacznego!