Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to danie w sam raz na tę porę roku - jest lekki, ale przy tym sycący, pachnący koperkiem.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Dymkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Kapustę poszatkować dość grubo. Kiełbasę pokroić w plasterki. W głębokiej patelni rozgrzać olej, zrumienić kiełbasę, odłożyć na talerz. Na tym samym oleju zeszklić cebulę i szczypiorek, dodać kapustę, smażyć kilka minut mieszając, następnie przykryć i dusić na małym ogniu ok 7-10 minut. Dodać kiełbasę, wymieszać, dusić jeszcze 2-3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić kolejne 2 minuty. Koperek posiekać, dodać do bigosu. Smacznego!