Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to danie w sam raz na tę porę roku - jest lekki, ale przy tym sycący, pachnący koperkiem.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1129
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4601
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1129
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4601
Składniki
Dymkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Kapustę poszatkować dość grubo. Kiełbasę pokroić w plasterki. W głębokiej patelni rozgrzać olej, zrumienić kiełbasę, odłożyć na talerz. Na tym samym oleju zeszklić cebulę i szczypiorek, dodać kapustę, smażyć kilka minut mieszając, następnie przykryć i dusić na małym ogniu ok 7-10 minut. Dodać kiełbasę, wymieszać, dusić jeszcze 2-3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić kolejne 2 minuty. Koperek posiekać, dodać do bigosu. Smacznego!