Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos to takie polskie danie, które na pewno większość z nas bardzo lubi. Dla mnie ten najbardziej ulubiony to z młodej pachnącej koperkiem kapusty. Przepis na bigosik z żeberkami , kiełbaską i koperkiem- Pychota.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5702
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1160
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5702
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1160
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Składniki
Żeberka płuczemy wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak, by lekko zakryć. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i cebulkę, listek. Gotujemy na małym ogniu. Kapustę szatkujemy. Połowę koperku również drobno siekamy. Dodajemy do podgotowanych żeberek i warzyw. Nakrywamy i gotujemy od czasu do czasu mieszając. W tym czasie kiełbasę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy i dodajemy do bigosu. Możemy potrawę trochę posolić i dodać pieprz. Gotujemy do miękkości kapusty. Odkrywamy, by wyparowała woda. Wrzucamy pozostałą część pokrojonego koperku. Na koniec dodajemy ok. pół szklanki przecieru pomidorowego. Jeśli ktoś lubi bardziej winne można dodać świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.