Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ubiegłym roku bór obfitował w grzyby. Targaliśmy „tonami”, bo lubimy bujać się po lesie. Większość i tak rozdaliśmy, bo ileż można…ale samo zbieranie jest niesamowite. Lubimy też dziczyznę, więc postanowiliśmy spleść wszystko w jedno.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 215
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 123
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 215
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 123
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, lekko podsmażamy, dodajemy kapustę kiszoną i przyprawy (uprzednio zmielone). Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę. Następnie dodajemy poszatkowaną słodką kapustę, posiekaną natkę, koncentrat pomidorowy, grzyby i dusimy na małym ogniu do miękkości słodkiej kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.