Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na podwieczorek lub słodkie drugie danie. Zrobione z tęsknoty do lata, w czasie którego stale gości na naszym stole.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1384
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1384
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 356
Składniki
Biszkopt: Do białek dodać wrzątek, ubić na sztywno. Dodać cukier, a gdy się rozpuści - zółtka, potem mąki z proszkiem. Piec 25 minut w 140 stopniach, termoobieg. Przestudzić.
Sos: truskawki zmiksować, śmietanę lub jogurt ubić z cukrami. Ubijając, połączyć ze zmiksowanymi truskawkami.
Danie szybkie i pachnące latem. I coś dla niejadków, którzy owoce omijają szerokim łukiem. :)
Smacznego!