Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i ogórkiem małosolnym.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 171
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8592
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 396
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 171
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8592
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 396
Składniki
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, posypujemy solą i ziołowym pieprzem i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia się z obu stron i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki i kroimy w pół plastry cebulę. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia.
Gotowe bitki podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i z małosolnym ogórkiem. Smacznego !!!