Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona, lekko podduszona bitka z karczku podana z ziemniakami polanymi sosem i marynowanymi ogóreczkami.
patelnia do smażenia,
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 43
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 569
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1400
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 308
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 43
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 569
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1400
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 308
Składniki
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym oleju do ich zarumienienia. Podczas smażenia wielokrotnie przewracamy i gdy będą już zarumienione z obu stron podlewamy troszkę przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie podgrzewamy sos i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki z karczku podajemy z ugotowanymi polanymi sosem i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki ziemniakami, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!