Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona, lekko podduszona bitka z karczku podana z ziemniakami polanymi sosem i marynowanymi ogóreczkami.
patelnia do smażenia,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1889
Polecam, pychota.
Odsłon: 629
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1889
Polecam, pychota.
Odsłon: 629
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 514
Składniki
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym oleju do ich zarumienienia. Podczas smażenia wielokrotnie przewracamy i gdy będą już zarumienione z obu stron podlewamy troszkę przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie podgrzewamy sos i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki z karczku podajemy z ugotowanymi polanymi sosem i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki ziemniakami, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!