Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona, lekko podduszona bitka z karczku podana z ziemniakami polanymi sosem i marynowanymi ogóreczkami.
patelnia do smażenia,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5844
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8963
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8205
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5844
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8963
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8205
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Składniki
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym oleju do ich zarumienienia. Podczas smażenia wielokrotnie przewracamy i gdy będą już zarumienione z obu stron podlewamy troszkę przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie podgrzewamy sos i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki z karczku podajemy z ugotowanymi polanymi sosem i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki ziemniakami, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!