Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona, lekko podduszona bitka z karczku podana z ziemniakami polanymi sosem i marynowanymi ogóreczkami.
patelnia do smażenia,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym oleju do ich zarumienienia. Podczas smażenia wielokrotnie przewracamy i gdy będą już zarumienione z obu stron podlewamy troszkę przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie podgrzewamy sos i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki z karczku podajemy z ugotowanymi polanymi sosem i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki ziemniakami, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!