Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona, lekko podduszona bitka z karczku podana z ziemniakami polanymi sosem i marynowanymi ogóreczkami.
patelnia do smażenia,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1507
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6006
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1507
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6006
Składniki
Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym oleju do ich zarumienienia. Podczas smażenia wielokrotnie przewracamy i gdy będą już zarumienione z obu stron podlewamy troszkę przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie podgrzewamy sos i gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki z karczku podajemy z ugotowanymi polanymi sosem i posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki ziemniakami, oraz z marynowanymi ogóreczkami. Smacznego !!!