Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki to szybki i smaczny przepis na obiad. Mięso możesz zaserwować z tłuczonymi ziemniakami i sałatką lub podać w towarzystwie gryczanej kaszy.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32624
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32624
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Cebulę pokrój w piórka.
Schab pokrój w plastry. Następne za pomocą tłuczka lekko je rozbij.
Każdy z plastrów posól, a następnie obtocz w mące.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wyłóż mięso i smaż do ścięcia się białka z obydwu stron. Następnie przełóż bitki do garnka.
Na tym samym tłuszczu spod mięsa przesmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj do mięsa.
Bitki zalej wodą, dodaj pieprz i kminek. Całość duś pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie i kruche.