Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki to szybki i smaczny przepis na obiad. Mięso możesz zaserwować z tłuczonymi ziemniakami i sałatką lub podać w towarzystwie gryczanej kaszy.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 713
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 713
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Cebulę pokrój w piórka.
Schab pokrój w plastry. Następne za pomocą tłuczka lekko je rozbij.
Każdy z plastrów posól, a następnie obtocz w mące.
Na patelnię z rozgrzanym olejem wyłóż mięso i smaż do ścięcia się białka z obydwu stron. Następnie przełóż bitki do garnka.
Na tym samym tłuszczu spod mięsa przesmaż cebulę. Gdy się zeszkli dodaj do mięsa.
Bitki zalej wodą, dodaj pieprz i kminek. Całość duś pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie i kruche.