Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bitki w ciemnym sosie z dodatkiem śliwek suszonych, ciekawa propozycja na obiad
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38597
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
1. Mięso kroimy na plastry i rozbijamy.
2. Panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawiając solą oraz pieprzem.
3. Do brytfanki wlewamy szk. wody i przekładamy bitki, prużymy do miękkości
4. Dodajemy sosy i nadal prużymy.
5. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy cukrem i mieszamy do chwili powstania rzadkiej konsystencji.
6. Gdy mięso jest już dobre układamy na półmisku polewamy sosem i na wierzch dekorujemy sosem śliwkowym. 7. Bitki gotowe. 8. Smacznego.