Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bitki w ciemnym sosie z dodatkiem śliwek suszonych, ciekawa propozycja na obiad
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2975
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 51
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2975
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 51
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
1. Mięso kroimy na plastry i rozbijamy.
2. Panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, przyprawiając solą oraz pieprzem.
3. Do brytfanki wlewamy szk. wody i przekładamy bitki, prużymy do miękkości
4. Dodajemy sosy i nadal prużymy.
5. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na rozgrzaną patelnię, posypujemy cukrem i mieszamy do chwili powstania rzadkiej konsystencji.
6. Gdy mięso jest już dobre układamy na półmisku polewamy sosem i na wierzch dekorujemy sosem śliwkowym. 7. Bitki gotowe. 8. Smacznego.