Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki wieprzowe w sosie własnym na bazie schabu to pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach danie, które idealnie smakuje podane z ziemniakami i ulubioną surówką. Jest to znakomity pomysł na domowy, sycący i pożywny obiad, który zaspokoi nie jedno podniebienie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117923
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8321
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3093
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2040
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117923
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8321
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3093
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2040
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Składniki
Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Umyte i osuszone mięso kroimy w plastry. Następnie każdy plaster mięsa rozbijamy tłuczkiem, niezbyt cienko, po czym oprószamy solą oraz czarnym pieprzem z obu stron. Plastry mięsa obtaczamy w mące a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na rumiany kolor. Podsmażone plastry mięsa zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerz.
Na tym samym tłuszczu krótko szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszamy. Następnie na cebuli układamy kawałki mięsa, całość zalewamy wodą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie oraz liście laurowe, wszystko razem łączymy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem na małym płomieniu, do momentu aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszamy. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Pod koniec gotowania sporządzamy zawiesinę. W miseczce umieszczamy mąkę wlewamy odrobinę zimnej wody i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową zawiesiną zagęszczamy sos dokładnie mieszając. Danie doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i jeszcze chwilę gotujemy. Tak przygotowane bitki podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.