Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
BÓB ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ,DODAĆ CUKIER ,GOTOWAĆ KILKA MINUT,AŻ TROCHĘ ZMIĘKNIE,ODCEDZIĆ. BOCZEK I CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ. W RONDLU ROZGRZAĆ SMALEC,DODAĆ BOCZEK,SMAŻYĆ,AŻ SIĘ ZARUMIENI,DODAĆ CEBULĘ,ZMNIEJSZYĆ OGIEŃ,DUSIĆ OKOŁO 5 MINUT. WRZUCIĆ BÓB,DODAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY,PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK,SÓL I PRZYPRAWY. WLAĆ BULION I DUSIĆ,AŻ BÓB BĘDZIE MIĘKKI. PRZED PODANIEM POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.