Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, a smaczne i sycące. To bardzo smakowity sposób na podanie bobu na obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 186
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 186
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie
W międzyczasie boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć. Dodać pokrojoną drobno cebulkę i razem smażyć, aż cebulka ładnie się zeszkli i lekko zbrązowieje
Na osobnej patelni podsmażyć kiełbasę pokrojona w półplasterki. Odsączyć z tłuszczu i dodać do boczku
Bób po ugotowaniu odcedzić, przełożyć do miski i dodać do niego boczek z kiełbasą. Można wymieszać. Podawać jako samodzielne danie