Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny bób, chrupiąca posypka i wyrazisty w smaku ser - pyszne i banalnie proste połączenie! To przepis na bób z "pangrattato" - miła odmiana na naszym stole, idealny dodatek do mięs lub kopytek :)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i obieramy ze skórek.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy 2 łyżki bułki tartej i na wolnym ogniu rumienimy.
Obrany bób posypujemy bułką tartą z masełkiem, na wierz ścieramy parmezan, albo inny twardy ser (np. Bursztyn).
Smacznego :)