Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny bób, chrupiąca posypka i wyrazisty w smaku ser - pyszne i banalnie proste połączenie! To przepis na bób z "pangrattato" - miła odmiana na naszym stole, idealny dodatek do mięs lub kopytek :)
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 147
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1357
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 95
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 147
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1357
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 95
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i obieramy ze skórek.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy 2 łyżki bułki tartej i na wolnym ogniu rumienimy.
Obrany bób posypujemy bułką tartą z masełkiem, na wierz ścieramy parmezan, albo inny twardy ser (np. Bursztyn).
Smacznego :)