Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny bób, chrupiąca posypka i wyrazisty w smaku ser - pyszne i banalnie proste połączenie! To przepis na bób z "pangrattato" - miła odmiana na naszym stole, idealny dodatek do mięs lub kopytek :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414171
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2248
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414171
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2248
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i obieramy ze skórek.
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy 2 łyżki bułki tartej i na wolnym ogniu rumienimy.
Obrany bób posypujemy bułką tartą z masełkiem, na wierz ścieramy parmezan, albo inny twardy ser (np. Bursztyn).
Smacznego :)