Do góry

Dania główne Przepis na:

Boczniak z warzywami

Boczniak z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 827

Dodano:

Odsłon: 3885

Danie obiadowe w 15 minut

Składniki

  • boczniak 200 g
  • cukinia 250 g
  • papryka 250 g
  • sól himalajska, tymianek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby i warzywa opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić według gustu na mniejsze lub większe kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, przesmażyć najpierw boczniaki, dodać paprykę i po minucie cukinię. Oprószyć szczyptą soli i tymianku, przemieszać. Przykryć pokrywką na 2 minuty, przemieszać między czasie by warzywa się nie przypaliły i podawać.

    Ps. Tymianek dodałam na samym końcu już po zrobieniu zdjęcia. Możecie dodać swoje ulubione np. koperek czy kolendrę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń