Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie pochodzące z kuchni węgierskiej w mojej wersji.Proste w wykonaniu.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9036
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1009
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 228
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 79
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9036
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1009
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 228
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 79
Składniki
Mięso wołowe kroimy w drobną kostkę,obtaczamy w mące.
Cebule kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy i także kroimy w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebule,chwilkę smażymy,następnie dodajemy mięso wymieszane z mąką,obsmażamy razem na złocisty kolor.Tak aby mąka z mięsa się zrumieniła.
Następnie dolewamy do całości wody ( ok 1l),ziele angielskie,liście laurowe i razem gotujemy ok 40min.Potem dodajemy sól i pieprz.Gdy mięso zmięknie należny dodać ziemniaki i ew.kostki rosołowe.
Później dusić całość na małym ogniu ok kolejne 30 -40 mi aż wszystko zmięknie.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ew. doprawić sola i pieprzem.
Gdy sos wydaje nam się za rzadki można go jeszcze podprawić mąką z woda lub odparować nadmiar sosu!
Smacznego