Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6891
Dodano: 09.05.2012
Odsłon: 29185
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso wołowe kroimy w drobną kostkę,obtaczamy w mące.
Cebule kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy i także kroimy w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebule,chwilkę smażymy,następnie dodajemy mięso wymieszane z mąką,obsmażamy razem na złocisty kolor.Tak aby mąka z mięsa się zrumieniła.
Następnie dolewamy do całości wody ( ok 1l),ziele angielskie,liście laurowe i razem gotujemy ok 40min.Potem dodajemy sól i pieprz.Gdy mięso zmięknie należny dodać ziemniaki i ew.kostki rosołowe.
Później dusić całość na małym ogniu ok kolejne 30 -40 mi aż wszystko zmięknie.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ew. doprawić sola i pieprzem.
Gdy sos wydaje nam się za rzadki można go jeszcze podprawić mąką z woda lub odparować nadmiar sosu!
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 09 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Uwieelbiam, ale u mnie robi się bez ziemniaków, ale z dużym dodatkiem papryki :)10 Kto głosował? | Odpowiedz

agatokaj 09 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Mniammmm....do ulubionych:))))15 Kto głosował? | Odpowiedz