Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie pochodzące z kuchni węgierskiej w mojej wersji.Proste w wykonaniu.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1039
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Składniki
Mięso wołowe kroimy w drobną kostkę,obtaczamy w mące.
Cebule kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy i także kroimy w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebule,chwilkę smażymy,następnie dodajemy mięso wymieszane z mąką,obsmażamy razem na złocisty kolor.Tak aby mąka z mięsa się zrumieniła.
Następnie dolewamy do całości wody ( ok 1l),ziele angielskie,liście laurowe i razem gotujemy ok 40min.Potem dodajemy sól i pieprz.Gdy mięso zmięknie należny dodać ziemniaki i ew.kostki rosołowe.
Później dusić całość na małym ogniu ok kolejne 30 -40 mi aż wszystko zmięknie.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ew. doprawić sola i pieprzem.
Gdy sos wydaje nam się za rzadki można go jeszcze podprawić mąką z woda lub odparować nadmiar sosu!
Smacznego