Do góry

Dania główne Przepis na:

Brukselka w farszu gołąbkowym.

Brukselka w farszu gołąbkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17883

Dodano:

Odsłon: 390

Został mi farsz z gołąbków,zostały liście kapusty te które już nie nadawały się by zawinąć gołąbka,więc wymyśliłam taką zapiekankę. Potrawa wyszła przepyszna,po prostu musicie sami sprawdzić,a ja bardzo polecam:)

Składniki

  • farsz do gołąbków który nam zostanie
  • liście kapusty
  • brukselka 450g
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brukselka w farszu gołąbkowym.

Przygotowanie

  1. Brukselkę obgotować około 5 min w lekko posolonej wodzie.Odcedzić.
    Foremkę wyłożyć liśćmi,nie smarować niczym,mięso z farszu puści tłuszcz.
    Na spód wyłożyć połowę farszu,rozłożyć brukselkę i przykryć pozostałym farszem.
    Na wierzch poukładać listki kapusty.
    Dać do piekarnika i zapiekać około 35-40min.góra dół w 180st.
    Po lekkim wystudzeniu obrócić na tackę,by spód był na górze.
    Podawać z sosem jaki lubimy,ja podałam z ketchupem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń