Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi farsz z gołąbków,zostały liście kapusty te które już nie nadawały się by zawinąć gołąbka,więc wymyśliłam taką zapiekankę. Potrawa wyszła przepyszna,po prostu musicie sami sprawdzić,a ja bardzo polecam:)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1368
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 379
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1368
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 379
Składniki
Brukselkę obgotować około 5 min w lekko posolonej wodzie.Odcedzić. Foremkę wyłożyć liśćmi,nie smarować niczym,mięso z farszu puści tłuszcz. Na spód wyłożyć połowę farszu,rozłożyć brukselkę i przykryć pozostałym farszem. Na wierzch poukładać listki kapusty. Dać do piekarnika i zapiekać około 35-40min.góra dół w 180st. Po lekkim wystudzeniu obrócić na tackę,by spód był na górze. Podawać z sosem jaki lubimy,ja podałam z ketchupem.
Smacznego życzę!