Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi farsz z gołąbków,zostały liście kapusty te które już nie nadawały się by zawinąć gołąbka,więc wymyśliłam taką zapiekankę. Potrawa wyszła przepyszna,po prostu musicie sami sprawdzić,a ja bardzo polecam:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Brukselkę obgotować około 5 min w lekko posolonej wodzie.Odcedzić. Foremkę wyłożyć liśćmi,nie smarować niczym,mięso z farszu puści tłuszcz. Na spód wyłożyć połowę farszu,rozłożyć brukselkę i przykryć pozostałym farszem. Na wierzch poukładać listki kapusty. Dać do piekarnika i zapiekać około 35-40min.góra dół w 180st. Po lekkim wystudzeniu obrócić na tackę,by spód był na górze. Podawać z sosem jaki lubimy,ja podałam z ketchupem.
Smacznego życzę!