Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi farsz z gołąbków,zostały liście kapusty te które już nie nadawały się by zawinąć gołąbka,więc wymyśliłam taką zapiekankę. Potrawa wyszła przepyszna,po prostu musicie sami sprawdzić,a ja bardzo polecam:)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104980
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2038
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5908
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104980
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2038
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5908
Składniki
Brukselkę obgotować około 5 min w lekko posolonej wodzie.Odcedzić. Foremkę wyłożyć liśćmi,nie smarować niczym,mięso z farszu puści tłuszcz. Na spód wyłożyć połowę farszu,rozłożyć brukselkę i przykryć pozostałym farszem. Na wierzch poukładać listki kapusty. Dać do piekarnika i zapiekać około 35-40min.góra dół w 180st. Po lekkim wystudzeniu obrócić na tackę,by spód był na górze. Podawać z sosem jaki lubimy,ja podałam z ketchupem.
Smacznego życzę!