Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został mi farsz z gołąbków,zostały liście kapusty te które już nie nadawały się by zawinąć gołąbka,więc wymyśliłam taką zapiekankę. Potrawa wyszła przepyszna,po prostu musicie sami sprawdzić,a ja bardzo polecam:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24862
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6002
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 240
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24862
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6002
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 240
Składniki
Brukselkę obgotować około 5 min w lekko posolonej wodzie.Odcedzić. Foremkę wyłożyć liśćmi,nie smarować niczym,mięso z farszu puści tłuszcz. Na spód wyłożyć połowę farszu,rozłożyć brukselkę i przykryć pozostałym farszem. Na wierzch poukładać listki kapusty. Dać do piekarnika i zapiekać około 35-40min.góra dół w 180st. Po lekkim wystudzeniu obrócić na tackę,by spód był na górze. Podawać z sosem jaki lubimy,ja podałam z ketchupem.
Smacznego życzę!