Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka brzoskwinia i kwaskowa żurawina to idealne połączenie z mięsem, warto wypróbować.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13521
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13521
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy, łączymy z mięsem i odstawimy na 3 godziny.
3. Po tym czasie mięso układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °c a marynatę zlewamy do rondelka.
4. Dodajemy sok z brzoskwiń, żurawinę oraz curry i gotujemy 5 minut
5. Mięso po upieczeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i jeszcze zapiekamy 10 minut.
6. Po upieczeniu dekorujemy brzoskwiniami. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.