Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka brzoskwinia i kwaskowa żurawina to idealne połączenie z mięsem, warto wypróbować.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 714
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 193
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 714
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 193
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy, łączymy z mięsem i odstawimy na 3 godziny.
3. Po tym czasie mięso układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °c a marynatę zlewamy do rondelka.
4. Dodajemy sok z brzoskwiń, żurawinę oraz curry i gotujemy 5 minut
5. Mięso po upieczeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i jeszcze zapiekamy 10 minut.
6. Po upieczeniu dekorujemy brzoskwiniami. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.