Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory nie lubiłam kaszy pęczak. Nie byłam w stanie zjeść nawet jednej łyżki. Przełamałam się jednak, kupując ostatnio mieszankę kasz z soczewicą i okazało się, że jest pyszna. Do tego smakuje zupełnie inaczej. Wracając do tamtego smaku mam wrażenie że jadłam ją zawsze po prostu rozgotowaną. Soczewicy do tej pory nie jadłam, w moim domu rodzinnym się nie jadło żadnego rodzaju soczewicy. Od wczoraj jestem w niej zakochana!!! jest przepyszna, a do tego pożywna i zdrowa. To danie wyszło przypadkiem. W lodówce miałam bardzo dużo cukinii z ogrodu rodziców, papryka wołała o pomoc. Szybkie, proste, pożywne. Myślę też, że świetnie nadałoby się na lunchbox. Wystarczy zamiast na talerz, posiłek nałożyć do pudełka. Smakuje dobrze również na zimno.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Mieszankę Melvit gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie cukinię kroimy w plastry, a plastry na połówki. Paprykę kroimy w paski, a cebulę w kostkę. Podsmażamy je na oleju. Gdy zmiękną, dodajemy wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Na końcu dosypujemy posiekane drobno oregano. Podduszamy jeszcze minutę.
Na talerz wysypujemy mieszankę, a na wierzch kładziemy warzywa. Możemy tak samo ułożyć w pudełku lunchbox i zabrać do pracy.