Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buraczki do obiadu.U mnie najlepiej się sprawdzają do gulaszu lub do ''''schaboszczaka''''
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 974
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 974
Składniki
Buraki ugotować pod przykryciem . Następnie wyjąć, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach(można zetrzec też na najmniejszych oczkach ale ja robię takie). Cebulę drobno pokroić, usmażyć wymieszać z mąką,uważając aby nie zrobiły się krupki, lekko zrumienić, połączyć z burakami i śmietaną, dusić kilka minut na małym ogniu, doprawić do smaku.