Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka odmiana dla tradycyjnego burgera.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2631
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4430
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102157
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6515
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2631
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4430
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102157
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6515
Składniki
Bułki kroimy na połówki i smarujemy cienko masłem. Opiekamy posmarowaną stronę na suchej patelni. Po czym jedną część smarujemy keczupem, a drugą majonezem.
Na suchej patelni smażymy ananasa wyjętego z puszki. Nie odsączamy go, staramy się żeby był pokryty zalewą, która pod wpływem ciepła skarmelizuje się.
Filet z kurczaka kroimy wzdłuż na połowę (jeden filet wystarczy na dwa burgery). Obtaczamy go w ulubionych przyprawach i smażymy.
Na dolnej połowie bułki wykładamy rukolę, marchewkę w cienkich paskach (najłatwiej wykonać je obieraczką do warzyw) , ananasa, żółty ser, kurczaka i plasterki pomidora.
Podajemy na ciepło.