Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka odmiana dla tradycyjnego burgera.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425098
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425098
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Bułki kroimy na połówki i smarujemy cienko masłem. Opiekamy posmarowaną stronę na suchej patelni. Po czym jedną część smarujemy keczupem, a drugą majonezem.
Na suchej patelni smażymy ananasa wyjętego z puszki. Nie odsączamy go, staramy się żeby był pokryty zalewą, która pod wpływem ciepła skarmelizuje się.
Filet z kurczaka kroimy wzdłuż na połowę (jeden filet wystarczy na dwa burgery). Obtaczamy go w ulubionych przyprawach i smażymy.
Na dolnej połowie bułki wykładamy rukolę, marchewkę w cienkich paskach (najłatwiej wykonać je obieraczką do warzyw) , ananasa, żółty ser, kurczaka i plasterki pomidora.
Podajemy na ciepło.