Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieraz przychodzi taki dzień, że ma się ochotę zjeść coś bardzo kalorycznego i nie do końca zdrowego... jak np. burgery, które ostatnio stały się bardzo popularne... Ja w takich sytuacjach staram się przygotować te pyszności sama, wtedy mam pełną kontrolę co tak naprawdę jem.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 736
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 736
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy dodatki: Pomidora myjemy i kroimy w grube plastry. Ogórki konserwowe kroimy w paski. Cebule białą i czerwoną kroimy w krążki. Przygotowujemy sos mieszając ketchup z majonezem. Sałatę myjemy i rozrywamy jej liście. Bułki przekrawamy na pół.
Następnie smażymy mięso na mocno rozgrzanej patelni, przez ok.3-5 minut z każdej strony. Usmażone mięso kładziemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Przygotowanie burgera. Dolną część bułki smarujemy sosem, następnie kładziemy warstwowo: liść sałaty, ser topiony, kawałek mięsa, ser topiony, (można pominąć, chociaż ja uwielbiam podwójny ser), cebulę białą i czerwoną, pomidor, ogórek konserwowy i na koniec jeszcze jeden liść sałaty, przykrywamy posmarowaną masłem górną częścią bułki. Tak przygotowane burgery wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 5 min.
Smacznego :)