Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie burgery, chrupiące i łatwe w przygotowaniu. Zaskakujący efekt smakowy, polecam :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 634
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1593
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 343
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 634
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1593
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 343
Składniki
Kaszę jaglaną dobrze płuczemy i gotujemy 15 minut. Buraki ścieramy, łączymy z czosnkiem, cebulą, natką pietruszki, uprażonymi nasionami, oliwką, bułką tartą i mąką. Wlewamy olej, dodajemy kaszę jaglaną i przyprawy. Zakładamy jednorazowe rękawiczki i dłońmi mieszamy. Formujemy placuszki. Nagrzewamy piekarnik do 200 * po włożeniu hamburgerów zmniejszamy temperaturę do 180 * Pieczemy 25 minut. W połowie pieczenia odwracamy każdy na drugą stronę. Smacznego.