Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 42
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 75
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 470
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 445
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 42
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 75
Składniki
1. soczewicę zalać wodą, gotować, . 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać 2 łyżki jogurtu i majonezu, doprawić solą i pieprzem, 3. marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w plastry, na rozgrzanym oleju poddusić cebule, dodać startą marchew, dusić do miękkości, dodac do soczewicy, dusić, wystudzić 4. bułki przekroić, podsmażyć na patelni grilowej, 5. do masy soczewicowej dodać jajko i 1-2 łyżki bułki tartej, doprawić do smaku, formować kotlety, obtaczać u bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, 6. podsmażoną bułkę posmarować sosem czosnkowym i ketchupem, nałożyć kotlet, na niego plastry pomidora i znowu sos czosnkowy, przykryć bułką, smacznego