Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4717
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 107
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 326
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4717
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 107
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 326
Składniki
1. soczewicę zalać wodą, gotować, . 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać 2 łyżki jogurtu i majonezu, doprawić solą i pieprzem, 3. marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w plastry, na rozgrzanym oleju poddusić cebule, dodać startą marchew, dusić do miękkości, dodac do soczewicy, dusić, wystudzić 4. bułki przekroić, podsmażyć na patelni grilowej, 5. do masy soczewicowej dodać jajko i 1-2 łyżki bułki tartej, doprawić do smaku, formować kotlety, obtaczać u bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, 6. podsmażoną bułkę posmarować sosem czosnkowym i ketchupem, nałożyć kotlet, na niego plastry pomidora i znowu sos czosnkowy, przykryć bułką, smacznego