Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś przygotowałam coś a la calzone inaczej.Wyszło przepyszne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na ok. 5 minut. Do miski wsypujemy zaczyn, mąkę, sól i oliwę a następnie wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na 30 minut. Na maśle podsmażamy chwilę pokrojoną drobno cebulę i dodajemy pieczarki pokrojone w paski oraz kiełbasę pokrojoną drobno. Smażymy jeszcze chwilę i doprawiamy sól oraz pieprz. Z ciasta wycinamy kółka o średnicy jaką tylko chcemy. Ja pomagałam sobie talerzem ( u mnie mniejszy deserowy). Placek smarujemy ketchupem (można też dodać sos pomidorowy) i układamy składniki. Dobrze by pieczarki i kiełbasa nie były gorące bo ciasto zaraz zmięknie. Na koniec posypujemy calzone inaczej garścią sera żółtego. Nakładamy drugi placek i dociskamy końce. Na górze smarujemy jajkiem, lekko nacinamy w taki sposób jak na zdjęciach i posypujemy oregano.