Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419364
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419364
Składniki
Posiekaną cebulę udusić w kilku łyżkach oliwy, włożyć mięso, mieszając, równomiernie zrumienić. Podlać winem, poczekać, aż odparuje, posolić, dodać pieprz i pulpę pomidorową.
Dusić przez 30 minut, przed wyłączeniem dodać kilka liści bazylii. Kiedy ostygnie , wymieszać z jajkami i parmezanem.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.
Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego