Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5812
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18431
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5812
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18431
Składniki
Posiekaną cebulę udusić w kilku łyżkach oliwy, włożyć mięso, mieszając, równomiernie zrumienić. Podlać winem, poczekać, aż odparuje, posolić, dodać pieprz i pulpę pomidorową.
Dusić przez 30 minut, przed wyłączeniem dodać kilka liści bazylii. Kiedy ostygnie , wymieszać z jajkami i parmezanem.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.
Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego