Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie, poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1740
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1804
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1740
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1804
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente.
Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną pancettę na złoty kolor.
W szklance wymieszać kremowkę, żółtko i parmezan na gładką masę.
Pod patelnią z boczkiem wyłączyć ogień, dorzucić odcedzony (nie płukany) makaron, wlać sos śmietankowo - jajeczny. Wymieszać - nie podgrzewać!!!! Sos ma pozostać kremowy i aksamitny. Posypać natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.
Przepis już kiedyś zamieszczałam, ale przypadkowo skasowałam. Zamieszczam raz jeszcze - Może ktoś skorzysta :)