Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie, poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 430
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 129
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 169
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 820
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 286
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16280
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 430
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 129
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 169
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 820
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 286
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16280
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente.
Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną pancettę na złoty kolor.
W szklance wymieszać kremowkę, żółtko i parmezan na gładką masę.
Pod patelnią z boczkiem wyłączyć ogień, dorzucić odcedzony (nie płukany) makaron, wlać sos śmietankowo - jajeczny. Wymieszać - nie podgrzewać!!!! Sos ma pozostać kremowy i aksamitny. Posypać natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.
Przepis już kiedyś zamieszczałam, ale przypadkowo skasowałam. Zamieszczam raz jeszcze - Może ktoś skorzysta :)