Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie, poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 34
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3402
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 92
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 34
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3402
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 92
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente.
Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną pancettę na złoty kolor.
W szklance wymieszać kremowkę, żółtko i parmezan na gładką masę.
Pod patelnią z boczkiem wyłączyć ogień, dorzucić odcedzony (nie płukany) makaron, wlać sos śmietankowo - jajeczny. Wymieszać - nie podgrzewać!!!! Sos ma pozostać kremowy i aksamitny. Posypać natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.
Przepis już kiedyś zamieszczałam, ale przypadkowo skasowałam. Zamieszczam raz jeszcze - Może ktoś skorzysta :)