Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące danie, poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5571
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5571
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente.
Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną pancettę na złoty kolor.
W szklance wymieszać kremowkę, żółtko i parmezan na gładką masę.
Pod patelnią z boczkiem wyłączyć ogień, dorzucić odcedzony (nie płukany) makaron, wlać sos śmietankowo - jajeczny. Wymieszać - nie podgrzewać!!!! Sos ma pozostać kremowy i aksamitny. Posypać natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.
Przepis już kiedyś zamieszczałam, ale przypadkowo skasowałam. Zamieszczam raz jeszcze - Może ktoś skorzysta :)