Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebularze ze świeżymi warzywami jadłam w restauracji w Lublinie. Bardzo mi zasmakowały, więc powtórzyłam ten przepis w domu. To świetny zamiennik pizzy lub zapiekanek!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21667
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21667
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: Do wody dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy na 5-10 minut. Po tym czasie łączymy z mąką, jajkiem, masłem i solą. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół. Z każdej części zagniatamy kulkę i podsypując mąką, formujemy placki grubości około 1cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Placki smarujemy olejem i zostawiamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy farsz. Cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, aż zmiękną i się zarumienią. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Odstawiamy do schłodzenia.
Na placki wykładamy farsz. Posypujemy makiem i mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut - do zarumienienia.
Na ciepłe placki nakładamy świeże warzywa. Podajemy od razu.