Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z cebulką i farszem serowym
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2826
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2826
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Składniki
Cebulkę dymkę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy. Ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko i przyprawy mieszamy. Masa powinna być gęsta. Dodajemy dymkę, mieszamy i wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron. Wychodzą dwa grube naleśniki.
Sery kroimy w drobne kawałki. Na naleśnik kładziemy goudę z pieczarkami - posypujemy oregano i składamy. Nakładamy camemberta, pomidorki i znów składamy. Naleśniki z powrotem kładziemy na patelni i opiekamy. Jeśli ser się za słabo stopi - naleśniki można podgrzać minutę w mikrofali. Gotowe podajemy z keczupem i ozdabiamy pomidorkami.