Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z cebulką i farszem serowym
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7842
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Cebulkę dymkę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy. Ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko i przyprawy mieszamy. Masa powinna być gęsta. Dodajemy dymkę, mieszamy i wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron. Wychodzą dwa grube naleśniki.
Sery kroimy w drobne kawałki. Na naleśnik kładziemy goudę z pieczarkami - posypujemy oregano i składamy. Nakładamy camemberta, pomidorki i znów składamy. Naleśniki z powrotem kładziemy na patelni i opiekamy. Jeśli ser się za słabo stopi - naleśniki można podgrzać minutę w mikrofali. Gotowe podajemy z keczupem i ozdabiamy pomidorkami.