Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4745
Dodano: 24.09.2013
Odsłon: 1685
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu - al dente.
Użyłem (prezent z Włoch) makaronu cencioni w kształcie zielonych listków.
Drobno pokrojony boczek podsmaż na maśle. Kiedy się zrumieni dodaj pokrojone w cienkie plasterki oczyszczone grzyby i zgnieciony, posiekany czosnek.
Podsmaż ok. 3 - 4 minuty.
Dodaj śmietanę i dość sporo pieprzu.
Smaż na małym ogniu, aż śmietanka zacznie gęstnieć.
Kiedy sos zredukuje się do połowy dodaj starty parmezan i gotuj jeszcze, aż ser się rozpuści.
Przełóż odcedzony makaron do miski i
wymieszaj z sosem.
Podawaj z czerwonym winem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)