Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron cencioni - wytłaczane listki - z leśnymi grzybami i pancettą. Danie z północy Włoch, ponieważ w składzie zawiera masło zamiast oliwy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5426
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1784
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5339
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1841
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5426
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1784
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5339
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1841
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu - al dente. Użyłem (prezent z Włoch) makaronu cencioni w kształcie zielonych listków.
Drobno pokrojony boczek podsmaż na maśle. Kiedy się zrumieni dodaj pokrojone w cienkie plasterki oczyszczone grzyby i zgnieciony, posiekany czosnek. Podsmaż ok. 3 - 4 minuty.
Dodaj śmietanę i dość sporo pieprzu. Smaż na małym ogniu, aż śmietanka zacznie gęstnieć.
Kiedy sos zredukuje się do połowy dodaj starty parmezan i gotuj jeszcze, aż ser się rozpuści. Przełóż odcedzony makaron do miski i wymieszaj z sosem. Podawaj z czerwonym winem.