Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie z wykorzystaniem cieciorki (danie kuchni indyjskiej)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 45
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31204
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 383
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1473
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 45
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31204
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 383
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1473
Składniki
Imbir wraz z czosnkiem i cebulą siekamy bardzo drobno. Całość smażymy na oliwie pilnując, aby cebula się zeszkliła, a nie przybrała złocistego koloru. Kolejnym krokiem będzie dorzucenie na patelnie przypraw: łyżeczka garam masali, kminu rzymskiego, rozgniecionych nasion kolendry. Po około minucie łączenia się smaków, na patelni lądują pomidory. Odliczając w głowie pięć minut redukujemy powstałą mieszaninę. Następnie dodajemy sok z cytryny maksymalnie trzy łyżeczki i pokrojoną drobno papryczkę chilli (pamiętajcie, aby pozbyć się nasion ze środka). Wrzucacie teraz na patelnie cieciorkę (dusicie ją wraz z sosem kilka minut). W międzyczasie warto ugotować ryż. Chana masala już prawie gotowa. Wystarczy przełożyć ją do miseczki wypełnionej ryżem posypać obficie przesiekaną natką pietruszki. Smacznego.