Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne i pożywne danie nie tylko dla wegan. W zasadzie, to już któryś raz z kolei robimy i bardzo nam smakuje. Jako dodatku można użyć ryżu jaśminowego lub thaibonnet. My użyliśmy tego drugiego rodzaju.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Papryki kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Grillujemy po kilka minut z obu stron, kroimy w kostkę. Razem z posiekaną cebulą i pokrojonym w kostkę selerem dusimy, na rozgrzanym oleju, przez 10 min. Następnie dodajemy osączoną z zalewy fasolę, passatę, sos sojowy, ocet, cukier, cynamon, słodką, ostrą i wędzoną paprykę, kumin, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie mieszamy, i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 60 min, od czasu, do czasu mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość podajemy z ryżem i obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.