Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, chrupiąca, pyszna.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Składniki
Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie na półtwardo, po czym odcedź i spłucz obficie zimną wodą.Mięso pokrój w paseczki o wielkości 2-3 cm, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Do podsmażonego mięsa dodaj obie cebule obrane i pokrojone w pół talarki i smaż do lekkiego zrumienienia się cebuli.
Następnie dodaj zielony groszek, fasolkę, odsączoną kukurydzę, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki pieczarki
oraz pokrojone w plasterki pędy babusa i kasztany wodne.
Wszystko dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem na wolnym ogniu rzez około 10-15 minut. Do duszących się warzyw i mięsa dodaj słoik sosu słodko-kwaśnego i dopraw solą i pieprzem.
Duś dalej przez około 10 minut.
Na talerz nałóż ryż, w ryżu zrób lekkie wgłębienie,
a następnie nałóż do niego duszone mięso z warzywami. Smacznego !