Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, chrupiąca, pyszna.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415606
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2632
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415606
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2632
Składniki
Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie na półtwardo, po czym odcedź i spłucz obficie zimną wodą.Mięso pokrój w paseczki o wielkości 2-3 cm, a następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Do podsmażonego mięsa dodaj obie cebule obrane i pokrojone w pół talarki i smaż do lekkiego zrumienienia się cebuli.
Następnie dodaj zielony groszek, fasolkę, odsączoną kukurydzę, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki pieczarki
oraz pokrojone w plasterki pędy babusa i kasztany wodne.
Wszystko dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem na wolnym ogniu rzez około 10-15 minut. Do duszących się warzyw i mięsa dodaj słoik sosu słodko-kwaśnego i dopraw solą i pieprzem.
Duś dalej przez około 10 minut.
Na talerz nałóż ryż, w ryżu zrób lekkie wgłębienie,
a następnie nałóż do niego duszone mięso z warzywami. Smacznego !