Dania główne Przepis na:
Chrupiące kotleciki

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 652
Dodano: 15.04.2010
Odsłon: 89538
Składniki
- piersi z kurczaka, 2-3
- płatki kukurydziane
- PRZYPRAWA DO KRCZAKA
- MAŚLANKA ALBO JOGURT NATURALNY
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Piersi opłukać i każdą pokroić na mniej więcej trzy cztery części (zalerzy od wielkości piersi)
-
Maslankę wymieszc z przyprawą do kurczaka do smaku dodać pieprzu i wrzucic tam mięso .Marynować w około 1 g.
-
Płatki kukurydziane rozgnieść ręką i obtaczać w nich piersi . Układać na folię aluminiową albo papier do pieczenia i piec w tem.200 przez 15-20 minut.Przed włożeniem do pieca można troszeczkę polać masmixem ale troszeczkę.
-
Ja podaję je z warzywami na patelnię ,,,,smacznego
Komentarze do przepisu (27)

malgosiabo 28 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Och, jak pięknie wyglądają, aż ślinka cieknie. Idealne danie. Dziękuję za pomysł. Do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz

tota 28 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
elwira30 ale gdzie Mirabelka napisala cos niepochlebnego o tym przepisie?? Wrecz przeciwnie. Czepiasz sie kobieto.1 Kto głosował? | Odpowiedz

elwira30 28 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
moznabylo napisac Mirabelko ze takie kotlety smazone na patelni sie niesprawdzaja bo cos tam.... a nie ze paskudne. Tym bardziej , ze z mojej obserwacji wynika ze sama bardzo sie zloscisz kiedy ktos nie napisze Ci pochlebnego komentarza lub ma na twoj przepis troszeczke inne zdanie ...Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się za agulek, takie kotlety smażone na patelni są paskudne, płatki robią się rozmiękłe od tłuszczu. Powyższy przepis z pieczeniem w piekarniku jest bardzo dobry :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulek 08 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Nie można ich smażyć na patelni, bo pochłaniają ogromne ilości tłuszczu; pieczone w piekarniku lub na grillu są najlepsze; moja wersja(tzn.obtoczone w pokruszonych krakersach) nigdy się nie przykleja do papieru do pieczenia; nie dodaję tez do nich żadnego tłuszczu (krakersy są tłuste); POLECAM, przepyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulek 08 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Zamiast płatków proponuję pokruszone krakersy (świetne są smakowe, np.cebulowe); podaje je z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką; pyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Do ulubionych:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiunia79j 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
prezentują się przepysznie czy można je przygotować na patelni;)bo nie mam piekarnika0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiunia79j 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
czy da sie je zrobić na patelni , bo nie mam piekarnika a przepis jest interesujacy0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
robię podobne z mąką krupczatką , są pyszne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz