Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 714
Dodano: 15.04.2010
Odsłon: 90106
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Piersi opłukać i każdą pokroić na mniej więcej trzy cztery części (zalerzy od wielkości piersi)
Maslankę wymieszc z przyprawą do kurczaka do smaku dodać pieprzu i wrzucic tam mięso .Marynować w około 1 g.
Płatki kukurydziane rozgnieść ręką i obtaczać w nich piersi . Układać na folię aluminiową albo papier do pieczenia i piec w tem.200 przez 15-20 minut.Przed włożeniem do pieca można troszeczkę polać masmixem ale troszeczkę.
Ja podaję je z warzywami na patelnię ,,,,smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (27)

malgosiabo 28 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Och, jak pięknie wyglądają, aż ślinka cieknie. Idealne danie. Dziękuję za pomysł. Do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz

tota 28 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
elwira30 ale gdzie Mirabelka napisala cos niepochlebnego o tym przepisie?? Wrecz przeciwnie. Czepiasz sie kobieto.1 Kto głosował? | Odpowiedz

elwira30 28 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
moznabylo napisac Mirabelko ze takie kotlety smazone na patelni sie niesprawdzaja bo cos tam.... a nie ze paskudne. Tym bardziej , ze z mojej obserwacji wynika ze sama bardzo sie zloscisz kiedy ktos nie napisze Ci pochlebnego komentarza lub ma na twoj przepis troszeczke inne zdanie ...Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się za agulek, takie kotlety smażone na patelni są paskudne, płatki robią się rozmiękłe od tłuszczu. Powyższy przepis z pieczeniem w piekarniku jest bardzo dobry :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulek 08 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Nie można ich smażyć na patelni, bo pochłaniają ogromne ilości tłuszczu; pieczone w piekarniku lub na grillu są najlepsze; moja wersja(tzn.obtoczone w pokruszonych krakersach) nigdy się nie przykleja do papieru do pieczenia; nie dodaję tez do nich żadnego tłuszczu (krakersy są tłuste); POLECAM, przepyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

agulek 08 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Zamiast płatków proponuję pokruszone krakersy (świetne są smakowe, np.cebulowe); podaje je z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką; pyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Do ulubionych:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiunia79j 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
prezentują się przepysznie czy można je przygotować na patelni;)bo nie mam piekarnika0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiunia79j 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
czy da sie je zrobić na patelni , bo nie mam piekarnika a przepis jest interesujacy0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
robię podobne z mąką krupczatką , są pyszne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz