Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna propozycja na obiad . Potrzebne składniki to ciasto francuskie i farsz z mięsa mielonego z fetą , pieczarkami i cebulką. Ja używałam prodiż elektryczny, można tez przyrządzić danie w piekarniku.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1018
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2008
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 473
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1018
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2008
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 473
Składniki
1. Przygotowujemy składniki na farsz. Cebulkę kroimy w kostkę, pieczarki w talarki. Przyprawiamy mięso mielone . 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy składniki. Najpierw cebulkę i pieczarki. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone, które rozdrabniamy na patelni. Przyprawiamy aby nadać smak wedle uznania ( ja lubię jak jest trochę pikantne w smaku, dlatego dodaje sos chili). 3. Ciasto francuskie rozwinąć na dnie prodiża posmarowanego oliwą . Wyłożyć farsz . Dodać kawałeczki sera feta. Drugim płatem ciasta francuskiego przykrywamy farsz i na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Robimy kilka nacięć na cieście aby para miała ujście. 4. Piec w prodiżu ok 45 min. Oczywiście można wykorzystać piekarnik. Smacznego