Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna propozycja na obiad . Potrzebne składniki to ciasto francuskie i farsz z mięsa mielonego z fetą , pieczarkami i cebulką. Ja używałam prodiż elektryczny, można tez przyrządzić danie w piekarniku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
1. Przygotowujemy składniki na farsz. Cebulkę kroimy w kostkę, pieczarki w talarki. Przyprawiamy mięso mielone . 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy składniki. Najpierw cebulkę i pieczarki. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone, które rozdrabniamy na patelni. Przyprawiamy aby nadać smak wedle uznania ( ja lubię jak jest trochę pikantne w smaku, dlatego dodaje sos chili). 3. Ciasto francuskie rozwinąć na dnie prodiża posmarowanego oliwą . Wyłożyć farsz . Dodać kawałeczki sera feta. Drugim płatem ciasta francuskiego przykrywamy farsz i na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Robimy kilka nacięć na cieście aby para miała ujście. 4. Piec w prodiżu ok 45 min. Oczywiście można wykorzystać piekarnik. Smacznego