Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki czemu pierogi rozpływają się w ustach.
miska, stolnica, widelec, nuż
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę lub do dużej miski.
Dodaj szczyptę soli i wymieszaj.
W gorącej wodzie rozpuść masło.
Powoli wlewaj wodę z masłem do mąki, mieszając widelcem lub nożem, aby się nie poparzyć.
Gdy składniki się połączą, zacznij wyrabiać ciasto rękami. Wyrabiaj je przez około 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne.
Zawiń ciasto w folię spożywczą lub przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na 30 minut, aby odpoczęło.
Po odpoczynku ciasto jest gotowe do rozwałkowania i formowania pierogów. Smacznego!