Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki czemu pierogi rozpływają się w ustach.
miska, stolnica, widelec, nuż
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę lub do dużej miski.
Dodaj szczyptę soli i wymieszaj.
W gorącej wodzie rozpuść masło.
Powoli wlewaj wodę z masłem do mąki, mieszając widelcem lub nożem, aby się nie poparzyć.
Gdy składniki się połączą, zacznij wyrabiać ciasto rękami. Wyrabiaj je przez około 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne.
Zawiń ciasto w folię spożywczą lub przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na 30 minut, aby odpoczęło.
Po odpoczynku ciasto jest gotowe do rozwałkowania i formowania pierogów. Smacznego!