Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Jadzia jest słynna w rodzinie ze swoich wspaniałych pierogów, każdy z nas uwielbia je jeść i każdy z nas ma jej przepis. Pierogi są mięciutkie, Babcia Jadzia nie używa jajek do ciasta na pierogi. Zapraszam do obejrzenia filmu na YouTube.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę posolić zamieszać, następnie stopniowo wlewać gorącą wodę i zarabiać ciasto. Tak wyrobione ciasto owijamy folia i pozostawiamy na 30 minut ,aby odpoczęło. Ciasto następnie kroimy na mniejsze kawałki i wałkujemy na nasze pierogi lub uszka. Pozostałe ciasto przykrywamy miseczka ,aby nam nie wysychało. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!