Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Jadzia jest słynna w rodzinie ze swoich wspaniałych pierogów, każdy z nas uwielbia je jeść i każdy z nas ma jej przepis. Pierogi są mięciutkie, Babcia Jadzia nie używa jajek do ciasta na pierogi. Zapraszam do obejrzenia filmu na YouTube.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42938
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42938
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę posolić zamieszać, następnie stopniowo wlewać gorącą wodę i zarabiać ciasto. Tak wyrobione ciasto owijamy folia i pozostawiamy na 30 minut ,aby odpoczęło. Ciasto następnie kroimy na mniejsze kawałki i wałkujemy na nasze pierogi lub uszka. Pozostałe ciasto przykrywamy miseczka ,aby nam nie wysychało. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!