Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Jadzia jest słynna w rodzinie ze swoich wspaniałych pierogów, każdy z nas uwielbia je jeść i każdy z nas ma jej przepis. Pierogi są mięciutkie, Babcia Jadzia nie używa jajek do ciasta na pierogi. Zapraszam do obejrzenia filmu na YouTube.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę posolić zamieszać, następnie stopniowo wlewać gorącą wodę i zarabiać ciasto. Tak wyrobione ciasto owijamy folia i pozostawiamy na 30 minut ,aby odpoczęło. Ciasto następnie kroimy na mniejsze kawałki i wałkujemy na nasze pierogi lub uszka. Pozostałe ciasto przykrywamy miseczka ,aby nam nie wysychało. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!