Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 324
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4406
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3630
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31185
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 324
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4406
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3630
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31185
Składniki
Drożdże, olej, sól i cukier wymieszać z letnią wodą. Dodać mąkę i ręcznie lub za pomocą robota wyrobić ciasto przez kilka minut. Ciasto będzie lekko klejące i takie też powinno być. ( Jeśli będzie mocno się kleiło to lekko podsypać - im mniej tym lepiej). Ciasto od razu rozłożyć na blaszce posmarowanej olejem i posypanej lekko mąką. Odstawić na ok 10-15 minut. Ułożyć ulubione składniki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 250 stopni bez termoobiegu na pierwszą półkę od dołu. Pieczemy ok 12-15, aż składniki i ciasto z brzegu się zarumienią. Smacznego!