Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39600
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39600
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Drożdże, olej, sól i cukier wymieszać z letnią wodą. Dodać mąkę i ręcznie lub za pomocą robota wyrobić ciasto przez kilka minut. Ciasto będzie lekko klejące i takie też powinno być. ( Jeśli będzie mocno się kleiło to lekko podsypać - im mniej tym lepiej). Ciasto od razu rozłożyć na blaszce posmarowanej olejem i posypanej lekko mąką. Odstawić na ok 10-15 minut. Ułożyć ulubione składniki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 250 stopni bez termoobiegu na pierwszą półkę od dołu. Pieczemy ok 12-15, aż składniki i ciasto z brzegu się zarumienią. Smacznego!