Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14139
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16113
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6489
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14139
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16113
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6489
Składniki
Drożdże, olej, sól i cukier wymieszać z letnią wodą. Dodać mąkę i ręcznie lub za pomocą robota wyrobić ciasto przez kilka minut. Ciasto będzie lekko klejące i takie też powinno być. ( Jeśli będzie mocno się kleiło to lekko podsypać - im mniej tym lepiej). Ciasto od razu rozłożyć na blaszce posmarowanej olejem i posypanej lekko mąką. Odstawić na ok 10-15 minut. Ułożyć ulubione składniki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 250 stopni bez termoobiegu na pierwszą półkę od dołu. Pieczemy ok 12-15, aż składniki i ciasto z brzegu się zarumienią. Smacznego!